Tradycyjne powitanie chlebem i solą

Toast na powitanie winem musującym

 

ZUPA (jedna pozycja do wyboru)

Rosół tradycyjny

Krem z pieczarek

Krem z palonego kalafiora

Krem z zielonych warzyw

Krem z białych warzyw

Francuska zupa cebulowa

 

DANIE GŁÓWNE ( 3 szt./os. - podawane wszystkie pozycje)

Rolada wołowa

Rolada wieprzowa

Kaczka pieczona po staropolsku

Łódki faszerowane brokułem i serem

Pierś drobiowa z mozzarellą i pomidorami

Peklowana szynka z wędzonką

De Volaille z masłem czosnkowym

Macerowana wieprzowina w sosie grzybowym

 

DODATKI SKROBIOWE (dwie pozycje do wyboru)

Kluski śląskie jasne i ciemne

Ziemniaki z wody z koperkiem

Puree z brokułami

Risotto z warzywami

 

DODATKI WARZYWNE (trzy pozycje do wyboru)

Kapusta czerwona gotowana z boczkiem

Biała kapusta gotowana z koperkiem

Buraczki z cebulką

Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z białej kapusty

Surówka z marchwi

 

 

DESER (jedna pozycja do wyboru)

Mascarpone z musem truskawkowym

Kopa z bakaliami

Puchar lodowy z owocami

Mus karmelowy z orzechami

Deser czekoladowy z leśnymi owocami

Deser chałwowy z musem owocowym

Mix deserków 4 rodzaje podawane w formie bufetu

 

Kawa oraz herbata podawana w ilości nieograniczonej do końca wesela

 

ZIMNA PŁYTA

Półmisek wędlin szlachetnych

Patera serów

Tortilla warzywna z twarożkiem

Pierożki gyoza z sosem słodko-kwaśnym

Befsztyk tatarski z dodatkami

Kuleczki serowe philadelphia i jalapeno

Krążki cebulowe

Łosoś wędzony z jajkiem i kawiorem

Terinna drobiowa z glazurą owocową

Tymbaliki drobiowe

Caprese z sosem balsamico i bazylią

Marynowane warzywa na zimno

Sałatki (dwie pozycje do wyboru)

sałatka ryżowa z nasionami słonecznika

sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

sałatka jarzynowa z chipsem bekonowym

sałatka grecka

sałatka sezonowa

sałatka z pomidorami na roszponce

Śledzie (dwie pozycje do wyboru)

śledź w oleju

śledź po japońsku

śledź po węgiersku

śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką

rolmopsy i kulki rybne

Pieczywo oraz masło

 

KOLACJA I (przekąski na ciepło)

Chrupiące polędwiczki z dipem czosnkowym

Camembert w panierce z sosem żurawinowym

 

KOLACJA II

Pokaz udźca na płonąco serwowany przez Szefa Kuchni

Udziec wieprzowy podany z opiekanymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustą i sosem grzybowym

 

KOLACJA III

Barszcz czerwony z pasztecikiem

 

KOLACJA IV (jedna pozycja do wyboru)

Bogracz

Tradycyjny żurek

Stogonoff

Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami