ZUPA
(do wyboru jedna pozycja)
- Rosół tradycyjny
- Krem z pieczarek
- Krem z podgrzybka
- Krem z pora
- Żurek śląski z jajkiem
DANIE GŁÓWNE
Połmisek mięs (2 szt./os.)
- Mięsa z dnia pierwszego
- Kotlet schabowy
- Udko faszerowane
Dodatki skrobiowe
- Kluski śląskie
- Kluski panierowane
- Ziemniaki z wody
Dodatki warzywne (do wyboru trzy pozycje)
- Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
- Kapusta biała gotowana z koperkiem
- Buraczki z cebulką
- Mizeria
- Surówka z kapusty białej
- Surówka z marchwi
- Sałatka coleslaw
DESER
(do wyboru jedna pozycja)
- Mascarpone z musem truskawkowym
- Fantazja owocowa z bitą śmietaną
- Deser czekoladowy z leśnymi owocami
- Ptasie mleczko z płatkami czekolady
- Puchar lodowy z owocami
Kawa oraz herbata podawana w ilości nieograniczonej do końca przyjęcia.
ZIMNA PŁYTA
- Pasztet pieczony z żurawiną
- Półmisek wędlin i serów szlachetnych
- Sałatka ziemniaczana
- Sałatka z pomidorami na roszponce
- Jajka w sosie tatarskim
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź w śmietanie
- Dorsz w zalewie octowej z czerwoną cebulą
- Galert z golonki
- Marynowane warzywa serwowane na zimno
- Pieczywo, masło
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO
- Frankfuterki na ciepło z sałatką jarzynową
KOLACJA
(do wyboru)
- KOLACJA GRILLOWA
- Drobiowa pierś z grilla
- Marynowany karczek
- Schab przeplatany boczkiem
- KOLACJA RYBNA
- Okoń zapiekany z warzywami
- Filet z pstrąga z pestkami dyni
- Sola ze szpinakiem
- KOLACJA SWOJSKA
- Golonka pieczona
- Żeberka duszone z kapustą
- Szaszłyk z białą kiełbasą i warzywami
DODATKI DO KOLACJI
- Ziemniaki pieczone
- Kapusta zasmażana z grzybami
- Sałatka sezonowa
- Surówka z kapusty kiszonej
Cena:
Poprawiny obiadowe: 80zł/os.
Poprawiny pełne: 130zł/os.