ZUPA 
(do wyboru jedna pozycja)

  • Rosół tradycyjny
  • Krem z pieczarek
  • Krem z podgrzybka
  • Krem z pora
  • Żurek śląski z jajkiem

 

DANIE GŁÓWNE
Połmisek mięs (2 szt./os.)

  • Mięsa z dnia pierwszego
  • Kotlet schabowy
  • Udko faszerowane

Dodatki skrobiowe

  • Kluski śląskie 
  • Kluski panierowane
  • Ziemniaki z wody

Dodatki warzywne (do wyboru trzy pozycje)

  • Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
  • Kapusta biała gotowana z koperkiem
  • Buraczki z cebulką
  • Mizeria
  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z marchwi
  • Sałatka coleslaw

 

DESER
(do wyboru jedna pozycja)

  • Mascarpone z musem truskawkowym
  • Fantazja owocowa z bitą śmietaną
  • Deser czekoladowy z leśnymi owocami
  • Ptasie mleczko z płatkami czekolady
  • Puchar lodowy z owocami

Kawa oraz herbata podawana w ilości nieograniczonej do końca przyjęcia.

 

ZIMNA PŁYTA

  • Pasztet pieczony z żurawiną
  • Półmisek wędlin i serów szlachetnych
  • Sałatka ziemniaczana
  • Sałatka z pomidorami na roszponce
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledź w śmietanie
  • Dorsz w zalewie octowej z czerwoną cebulą
  • Galert z golonki
  • Marynowane warzywa serwowane na zimno
  • Pieczywo, masło

 

PRZEKĄSKI NA CIEPŁO

  • Frankfuterki na ciepło z sałatką jarzynową

 

KOLACJA
(do wyboru)

  • KOLACJA GRILLOWA
    • Drobiowa pierś z grilla
    • Marynowany karczek
    • Schab przeplatany boczkiem
  • KOLACJA RYBNA
    • Okoń zapiekany z warzywami
    • Filet z pstrąga z pestkami dyni
    • Sola ze szpinakiem
  • KOLACJA SWOJSKA
    • Golonka pieczona
    • Żeberka duszone z kapustą
    • Szaszłyk z białą kiełbasą i warzywami

DODATKI DO KOLACJI

  • Ziemniaki pieczone
  • Kapusta zasmażana z grzybami
  • Sałatka sezonowa
  • Surówka z kapusty kiszonej

 

Cena:

Poprawiny obiadowe: 80zł/os.

Poprawiny pełne: 130zł/os.